RİNOPLASTİ (Burun Estetiği) NEDİR?

RİNOPLASTİ (Burun Estetiği) NEDİR?

Güncelleme: 24.05.2020 - Editör

Bu yazımızda sizlere Eskişehir Rinoplasti uygulaması konusunda uzman olan, Doç. Dr. Mustafa Acar hocamızın açıklamalarını sunacağız:

RİNOPLASTİ (Burun Estetiği) Nedir?

Burun yüzün orta hattında yer alması ve iletişim sırasında yüze bakıldığında en çok dikkat çeken organ olması bakımından estetik açıdan önemlidir. Burun dış görünüşünün, hastanın istekleri ve hekimin yüz analizi sonucu hastaya önerileri doğrultusunda değiştirilmesi işlemine Rinoplasti (Burun estetiği) Ameliyatı denir.

Rinoplasti’de (Burun estetiğinde) ve tüm estetik uygulamalarda hasta-hekim iletişimi ve karşılıklı güven esastır. Bu bağın kurulamadığı durumlarda ameliyat sonrası mutsuzluk ve başarısızlık oranı yükselir. Hasta isteğini net bir şekilde belirtmeli hekim de tecrübesi ve cerrahi yeteneğine bağlı olarak yapabileceklerini hastaya doğru bir şekilde anlatılmalıdır.

Rinoplasti (Burun estetiği) ameliyatı açık teknik ve kapalı teknik olmak üzere iki şekilde yapılabilir. İki tekniğin de birbirine üstünlükleri vardır. Ben cerrahi teknik olarak Açık Teknik Rinoplasti’yi tercih ediyorum. 

Burun estetiği ameliyatı öncesi cerrahın iyi bir yüz analizi yapması ve planını, ameliyat hedeflerini ona göre belirlemesi gereklidir. Her hastada farklı teknikler uygulanıp hastanın yüzüne uygun doğal ve güzel burnu yapmak için uygun hedefler konulmalıdır.

 

RİNOPLASTİ (Burun Estetiği) Ameliyat Öncesi

Rinoplasti (Burun estetiği) ameliyatı öncesi, ayrıntılı bir fizik muayene ile birlikte hastanın nefes problemi olup olmadığı sorgulanmalı ve bunun sebepleri açısından değerlendirmeler yapılmalıdır. Burun orta duvarının düzensizliği, burun etlerinin büyümesi yada alerjik durumlar nefes problemlerine yol açabilmektedir. Bu durumların tespiti ameliyat planı açısından yardımcı olacaktır.

Ameliyat kararı veren hastanın yüz fotoğrafları çekilerek yüz analizi yapılır ve yüzüne yakışacak doğal ve güzel burun şekli belirlenmeye çalışılır. Yapılabilecek burun hakkında hastaya tarifler ve anlatımlar yapılır. Fotoğraf çalışmaları kesinlikle bir sonuç garantisi anlamına gelmez ameliyat sonrası oluşacak yeni burun hakkında bize yaklaşık sonuçları gösterir.

Ameliyat öncesi ve sonrası bir ay süre ile hastaların sigara içmemeleri önerilir. Aspirin ya da benzeri ilaç kullanan hastaların bu ilaçları doktoruna danışarak bir hafta önceden kesmeleri gerekmektedir.